Başlangıç > Konut Kredisi > Konut Kredisinde Kefil

Konut Kredisinde Kefil

Konut kredisi kullanmak isteyen pek çok kişi krediye kefil dahil edilip edilmeyeceğini bilmek ister. Konut kredilerinde kefil bulma şartı normalde yoktur. Ancak gerekli olduğu durumlar oluşabilir.

Kefil her zaman borcun ödeneceğinin teminatı olmuştur. Konut kredilerinde teminat almak için evinize ipotek konduğundan kefile ihtiyaç duyulmaz. Fakat bazı durumlarda bankalar teminata takviye isteyebilir. Bu durumları inceleyelim:

Kredi geçmişim kötü, konut kredisi kullanabilir miyim: Kredi kartı borç ödemelerinize ne derece sadık olduğunuz kredi geçmişinize bakarak anlaşılır. Eğer ödemeleriniz çok bozuksa, idari veya kanuni takip yaşamışsanız kefille ya da ortakla bile kredi kullanmanız neredeyse imkansızdır.

Kredi geçmişinizdeki aksaklıklar kabul edilebilir seviyedeyse riskinizi bölüşmesi için bir kefil istenebilir. Kefil aranırken dikkat edilecek nokta, kefilin de sanki konut kredisini kendi kullanıyormuş gibi mali özelliklere sahip olması gerektiğini unutmamanızdır.

Kredi geçmişim yok, konut kredisi kullanabilir miyim: Kredi geçmişinizin kontrol edilmesinin sebebi ödemelerinizin ne kadar düzenli olduğunu kontrol etmektir. Eğer hiç kredi geçmişiniz yoksa ödemelerinize ne kadar sadık olacağınıza ilişkin bankanın bir fikir yürütmesi mümkün değildir. Riskli bir kredi kullandırımı olacağı için banka yine konut kredinize kefil bulmanızı ister.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın